Komkommer in zoet-zuur
Meer info over Komkommer

Altijd heerlijk als bijgerecht, groenten in zoet-zuur.

Ingrediënten

250 ml wijnazijn
3 el suiker
pepertje, in ringetjes
1 komkommer
2 (punt)paprika's
rode chilipepervlokken (beetje) of zwarte peperkorrels
3 bosuitjes of 1 rode ui, in ringen
peper en zout

Dit is een recept van Ageeth.

Breng de wijnazijn, suiker en het pepertje aan de kook en laat daarna afkoelen. Snijd de komkommer doormidden en haal de zaden eruit met een lepel. Snijd in halve maantjes, niet te dik. Snijd de puntpaprika in ringen of de gewone paprika in reepjes. Doe de komkommer, paprika, ui en chilivlokken of peperkorrels in een kom en voeg naar smaak peper en zout toe. Overgiet dit mengsel met de afgekoelde zoet-zure wijnazijn tot alles zo goed als onder staat. Laat minstens 2 uur trekken voordat je het opeet. In een schone (weck)pot kun je het zoet-zuur dagenlang in de koelkast bewaren. Als je de hoeveelheid vloeistof vermeerderd kun je bijv. ook geblancheerde sperziebonen, sugar snaps, asperges, broccoliroosjes enz. toevoegen.

Ingrediënten

250 ml wijnazijn
3 el suiker
pepertje, in ringetjes
1 komkommer
2 (punt)paprika's
rode chilipepervlokken (beetje) of zwarte peperkorrels
3 bosuitjes of 1 rode ui, in ringen
peper en zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?