Komkommer-zeewier-speltsalade

Meer info over Komkommer
Wij eten deze salade graag met gegrilde zalm, garnalen of tofu steaks (die we in de biowinkel kopen onder de wonderlijke naam ‘Japanse braadfilet’).

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 komkommer
6 gr gedroogde wakame
100 gr parelspelt of -gort
5 el lichte sojasaus of shoyu
1 el rijstazijn
sap van ½ limoen
1 tl (geroosterde) sesamolie
10 gr gember
eventueel ½ rode peper
1 el geroosterd sesamzaad
½ tl zout

Snijd de komkommer in heel dunne plakjes, met een mandoline, kaasschaaf of mes. Doe ze in een kom en meng het zout erdoorheen. Laat even staan.

Week de wakame volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop voor de dressing de sojasaus, mirin, rijstazijn, limoensap en sesamolie door elkaar. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de rode peper fijn. Klop de gember en rode peper door de dressing.

Meng de afgekoelde spelt, wakame en dressing door de komkommer. De salade is het lekkerst als je het ten minste 15 minuten laat staan, zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken. Roer vlak voor het serveren de sesamzaadjes erdoorheen.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 komkommer
6 gr gedroogde wakame
100 gr parelspelt of -gort
5 el lichte sojasaus of shoyu
1 el rijstazijn
sap van ½ limoen
1 tl (geroosterde) sesamolie
10 gr gember
eventueel ½ rode peper
1 el geroosterd sesamzaad
½ tl zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?