Komkommerfricassée
Meer info over Komkommer

Dit recept ontvingen wij van abonnee Cor in 1995, toen we net gestart waren met het groentenabonnement. Wat ons betreft nog steeds een toprecept!

Bak de spekjes in een pan met dikke bodem op een laag vuur goudbruin. Verhoog het vuur een beetje en fruit de uien vijf minuten mee. Voeg vervolgens de champignons, de komkommerblokjes en de radijs toe en fruit dit mengsel ongeveer 10 minuten onder regelmatig omscheppen. Roer er dan de crème fraîche door en breng het geheel op smaak met peper uit de molen. Garneer royaal met dille. Geef er stokbrood of gebakken aardappelen bij.

Ingrediënten

2 uitjes, fijngesnipperd
250 gr champignons, in vieren
2 komkommers, pitjes verwijderd en in blokjes
1 bosje radijs, in reepjes
250 gr ontbijtspek, in blokjes
125 ml crème fraïche
peper
1 el dille, fijngehakt
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?