Komkommerijsjes
Meer info over Komkommer

Hak de munt grof. Snijd de komkommer, met de schil, in zeer dunne plakjes. Doe 30 van deze plakjes in een steelpan, samen met de suiker, citroensap en 350 ml water. Breng aan de kook en roer tot de suiker volledig is opgelost. Giet het mengsel door een zeef. Voeg aan de gezeefde siroop de citroenrasp toe en laat het iets afkoelen. Verdeel het daarna over 8 ijsvormpjes en doe in elk vormpje nog 2 plakjes komkommer. Steek de ijsstokjes erin en laat het ten minste 6 uur bevriezen in de vriezer.

 

Ingrediënten

8 waterijsjes:

1 komkommer
125 ml citroensap (van ongeveer 3 citroenen)
rasp van 1 citroen
125 gr kristalsuiker
10 blaadjes munt

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?