Komkommersalade*

Meer info over Komkommer

Met deze salade kun je variëren zoveel je wilt, bijv. met mango, kruisbessen, geblanceerde bleekselderij, slamix enz. Maar die met rode bessen en kiwi is mijn favoriet (Ageeth)


Ingrediënten

1 komkommer
150 gram rode bessen
3 kiwi's
1 of 2 avocado's
rood uitje, in ringen
beetje citroensap
olijfolie
peper en zeezout
fêta of geitenkaas
wat verse peterselie of tuinkers

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap de zaadlijsten eruit met een lepeltje. Snijd de komkommer in halve ringen van ongeveer 3 mm. Schil de kiwi's en snijd in blokjes. Doe de komkommer, ui en kiwi in een schaal met wat olijfolie en meng voorzichtig door elkaar. Maal er verse peper en zeezout over en schenk er wat citroensap over. Snijd de avocado's doormidden en wip de pit eruit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Verdeel de blokjes avocado over de salade en sprenkel er citroensap over. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Rits de besjes van de steeltjes. Verdeel de besjes en de fêta mooi over de salade. Strooi er peterselie of tuinkers over ter garnering. Zo ziet de salade er mooi uit. Bij het opscheppen pas door elkaar husselen!

Ingrediënten

1 komkommer
150 gram rode bessen
3 kiwi's
1 of 2 avocado's
rood uitje, in ringen
beetje citroensap
olijfolie
peper en zeezout
fêta of geitenkaas
wat verse peterselie of tuinkers

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?