Komkommersalade met yoghurt-dilledressing

Meer info over Dille | Komkommer
Op de bloementuin van de boerderij bloeit ook dille. De gele geurige dilleschermen passen in elk boeket Naast dat ze zo mooi zijn, is dille ook een heerlijk kruid, al helemaal in combinatie met komkommer.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 komkommer
½ rode ui
1 volle el Griekse yoghurt
½ el witte wijnazijn
1 tl honing
5 gr verse dille
zout en peper

Halveer de komkommer en schraap met een lepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer diagonaal in repen. Snijd de rode ui in zeer dunne halve manen. Snijd de dille fijn. Klop de yoghurt, azijn, honing en dille door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Meng de komkommer, ui en dressing door elkaar. Serveer de salade goed gekoeld.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 komkommer
½ rode ui
1 volle el Griekse yoghurt
½ el witte wijnazijn
1 tl honing
5 gr verse dille
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?