Koolpakketjes met rijst en feta

Meer info over Witte kool

Ingrediënten

50 gr droogkokende rijst (ongeveer)
1 kg kool (savooie- spits- of witte kool)
1 fijngesnipperde ui
40 gr boter
100 gr fêtakaas
25 gr fijngehakte walnoten
1 1/2 dl tomatensap

  1. Begin met het koken van de rijst tot deze gaar is en laat deze vervolgens afkoelen.
  2. Breng in een ruime pan water aan de kook en kook de kool gedurende 5 minuten (je kunt eventueel de buitenste bladeren verwijderen als ze er niet zo mooi uitzien). Laat de gekookte kool uitlekken en iets afkoelen.
  3. Voorzichtig kun je nu 8 grote koolbladeren van de kool trekken. Leg deze apart op een theedoek zodat ze kunnen uitlekken.
  4. Hak het uitgelekte hart van de kool fijn.
  5. Verhit boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de rijst toe en laat dit een paar minuten meebakken.
  6. Voeg de fijngehakte kool toe en bak deze gedurende 10 minuten terwijl je voortdurend omschept.
  7. Hak de feta in kleine korrels en meng deze samen met de walnoten door het koolmengsel. Laat dit even meewarmen en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  8. Snijd de harde nerf van de 8 mooiste koolbladeren weg zonder het blad in tweeën te snijden.
  9. Leg elk blad overdwars op het midden van 1/8 deel van het koolmengsel. Vouw eerst de zijkanten over de vulling en rol vervolgens de onderkant op.
  10. Vet een ovenschaal in en leg de koolpakketjes in de schaal. Schenk er tomatensap over.
  11. Bedek de schotel met aluminiumfolie en laat de pakketjes in een voorverwarmde oven van 200°C ongeveer 35 minuten verder garen. Giet er indien nodig tijdens het bakken nog wat extra tomatensap overheen om uitdrogen te voorkomen.
  12. Je kunt de koolpakketjes ook smoren in een goed afgesloten braadpan op matig vuur als je dat verkiest.

Ingrediënten

50 gr droogkokende rijst (ongeveer)
1 kg kool (savooie- spits- of witte kool)
1 fijngesnipperde ui
40 gr boter
100 gr fêtakaas
25 gr fijngehakte walnoten
1 1/2 dl tomatensap

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?