Koolraap met feta en chili

Meer info over Koolraap
Een kleurrijk koolraapgerecht vol smaak! Wij serveren het als lichte avondmaaltijd met Grieks pitabrood, of met zelfgemaakte platbroodjes van het recept ‘wortelsoep met platbroodjes’ van deze website.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 koolraap
2 el olijfolie
70 gr feta
½ rode peper
½ citroen
5 gr peterselie of koriander
zout en peper

Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de koolraap en snijd in stukken van 2 centimeter. Leg ze op een ovenplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de koolraap zo’n 50 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Snijd de peper fijn. Hak de peterselie of koriander grof. Schep de koolraap op een serveerschaal en brokkel de feta erover. Rasp de schil van de citroen fijn en strooi over de koolraap. Knijp het sap erboven uit. Strooi de rode peper en peterselie erover. Maal nog wat zwarte peper erover en serveer.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 koolraap
2 el olijfolie
70 gr feta
½ rode peper
½ citroen
5 gr peterselie of koriander
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?