Verhit de olie in een ruime pan. Halveer de ui en snijd in dunne ringen. Fruit in de olie tot glazig. Schil de koolraap en snijd in stukken van zo’n 1,5 centimeter. Bak de koolraap op redelijk hoog vuur 5 minuten mee met de ui, tot ze wat bruine randjes beginnen te krijgen. Voeg de tikka masala currypasta toe en fruit 1 minuut mee. Schenk de kokosmelk erbij en 100 ml water. Knijp de limoen erboven uit. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 30-40 minuten zachtjes pruttelen tot de koolraap gaar is. Roer de spinazie erdoorheen tot het net geslonken is. Garneer met blaadjes koriander en dien op.
Koolraap tikka masala curry
Meer info over Koolraap
We weten dat niet iedereen weg is van koolraap. Sommigen vinden de smaak te sterk. Door koolraap te combineren met andere sterke smaken, zoals van de tikka masala currypasta, hopen we ook de niet-liefhebbers over de streep te trekken. Serveer met rijst of naanbrood.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2-3 personen:1 koolraap
1 ui
2 el tikka masala currypasta (vind je gewoon in de (bio) supermarkt)
125 gr spinazie
2 el zonnebloemolie
400 ml kokosmelk
1 limoen
koriander, ter garnering
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2-3 personen:
1 koolraap
1 ui
2 el tikka masala currypasta (vind je gewoon in de (bio) supermarkt)
125 gr spinazie
2 el zonnebloemolie
400 ml kokosmelk
1 limoen
koriander, ter garnering
1 koolraap
1 ui
2 el tikka masala currypasta (vind je gewoon in de (bio) supermarkt)
125 gr spinazie
2 el zonnebloemolie
400 ml kokosmelk
1 limoen
koriander, ter garnering
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!