Schil de koolraap en snijd in stukken. Kook de koolraap in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af. Voeg 1 eetlepel boter en 150 ml melk toe. Pureer met een staafmixer of keukenmachine tot een redelijk gladde puree. Voeg indien nodig wat extra melk toe. Breng op smaak met zout en peper.
Bereid de balletjes met saus terwijl de koolraap gaar aan het worden is. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bereid de balletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep ze uit de pan. Voeg 1,5 eetlepel boter en de bloem toe en roer door elkaar. Bak enkele minuten, tot deze roux naar koekjes ruikt (een teken dat de bloem gegaard is). Voeg de bouillon en slagroom toe en klop alles met een garde goed door elkaar, om klontjes bloem te voorkomen. Breng aan de kook. Laat enkele minuten pruttelen tot de saus wat is ingedikt. Roer de sojasaus en mosterd erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de koolraappuree, balletjes en saus over 2 borden. Garneer met fijngehakte peterselie.
Tip: de Ikea-klassieker volgend, is dit gerecht ook lekker met cranberrycompote en/of doperwtjes erbij.