Kook de stukken koolraap met wat zout tot ze gaar zijn. Verhit de boter in een pannetje en bak hierin de knoflook en gember 3-4 minuten zonder ze te laten kleuren. Pureer de koolraap met een staafmixer of in een keukenmachine en meng de knoflook en gember erdoor. Klop de room erdoor. Maak de puree af met zout, kaneel en zwarte peper.
Koolraappuree*
Meer info over Koolraap
Ingrediënten
900 gr koolraap, geschild en in stukken2 teentjes knoflook, geperst
50 gr boter
2 tl gember, fijngesneden
4 el slagroom
kaneel naar smaak
zout en peper
Ingrediënten
900 gr koolraap, geschild en in stukken
2 teentjes knoflook, geperst
50 gr boter
2 tl gember, fijngesneden
4 el slagroom
kaneel naar smaak
zout en peper
2 teentjes knoflook, geperst
50 gr boter
2 tl gember, fijngesneden
4 el slagroom
kaneel naar smaak
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!