Koolraapsteaks met dadel-pistacherelish
Meer info over Koolraap

De dadel-pistacherelish versterkt de zoetige smaak van koolraap. Wie niet per se fan is van koolraap, zal dit vast lekker vinden! Wij eten er graag couscous of zwarte rijst bij.  

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de koolraap en snijd in plakken van 1-1,5 centimeter dik. Bestrijk de plakken rondom met 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Rooster de koolraapsteaks 1 uur en 20-30 minuten in de oven, tot ze gaar en zacht zijn met wat donkerbruine randjes.  

Snijd ondertussen de dadels, pistachenoten, sjalot en groene kruiden fijn en doe in een kommetje. Meng met de rode wijnazijn en overige olijfolie. Breng op smaak met een snuf chilivlokken, zout en peper. Serveer de koolraapsteaks met de dadel-pistacherelish erover.  

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 koolraap
5 el olijfolie
5 dadels
25 gr gepelde pistachenoten
1 kleine sjalot
20 gr groene kruiden zoals peterselie, munt en/of koriander
1 el rode wijnazijn
eventueel een snuf chilivlokken
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?