Koolraaptaart*

Meer info over Koolraap

 

 

 

 

Ingrediënten

6 plakjes bladerdeeg (of croissantdeeg)
800 gr koolraap
100 gr oude geraspte kaas
2 eieren
wat kerriepoeder
zout en peper
zonnebloempitten voor over de taart (of pijnboompitten)

Dit is een recept van abonnee Anneke.

Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de koolraap en snijd in kleine blokjes. Kook gaar met weinig water en een beetje zout in ongeveer 20 minuten.
Stamp de blokjes enigszins fijn met een stamper. Voeg de kaas en naar smaak kerriepoeder toe. Klop de eieren en roer ze er door. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Rooster in een droge pan licht de zonnebloempitten.
Bekleed een springvorm met de plakjes bladerdeeg. Schep de puree in de vorm en bestrooi met de zonnebloempitten. Zet de taart in de oven en bak de taart in ongeveer 25 minuten gaar en bruin. (De vulling moet stevig aanvoelen).

Ingrediënten

6 plakjes bladerdeeg (of croissantdeeg)
800 gr koolraap
100 gr oude geraspte kaas
2 eieren
wat kerriepoeder
zout en peper
zonnebloempitten voor over de taart (of pijnboompitten)

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?