Koolraapterrine

Meer info over Koolraap

We hebben een koolraaprecept voor je waar we erg enthousiast over zijn en gelukkig kunnen we het deze week met je delen. Het gaat om een terrine met laagjes groenten, die we voor het gemak in een cakevorm maken. Mocht je een terrinevorm hebben, dan kun je die natuurlijk gebruiken. Als je die niet hebt, zoals wij, heb je enkel iets zwaars nodig om de cakevorm mee af te dekken. Wij gebruiken hiervoor een met aluminium ingepakte baksteen, als het maar zwaar is.....

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1-1,5 kg koolraap
400 gr spinazie
60 gr verse kruiden
400 gr crème fraîche
3 eieren
150 gr belegen kaas of (harde) geitenkaas
zout en peper

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de koolraap en snijd in vieren. Snijd vervolgens de kwarten in plakjes met de dikte van 1 euro. Kook de koolraap 8 minuten en giet ze dan af. Was de spinazie en doe met aanhangend water in een ruime pan op middelhoog vuur. Laat de spinazie slinken en knijp het daarna ontzettend goed uit. Snijd de spinazie en kruiden fijn. Rasp de kaas. Meng de spinazie, kruiden, crème fraîche, eieren en kaas goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Bouw nu laagjes op met afwisselend koolraap en het spinaziemengsel. Begin en sluit af met een laag koolraap. Zet de cakevorm in een ovenschaal en vul die tot de helft van de cakevorm met water. Dek de cakevorm af met iets zwaars zodat de terrine stevig kan worden en niet uit de vorm rijst. Bak de terrine 1 uur in de oven. Laat hem, met het gewicht erop, 20-30 minuten buiten de oven iets afkoelen en stevig worden, alvorens je hem aansnijdt en serveert.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1-1,5 kg koolraap
400 gr spinazie
60 gr verse kruiden
400 gr crème fraîche
3 eieren
150 gr belegen kaas of (harde) geitenkaas
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?