Koolrabi met gebakken tomaatjes en basilicumolie

Meer info over Koolrabi | Tomaten
Een elegant gerechtje met koolrabi dat we ooit eens overschreven uit een kookboek bij een vriendin. We weten niet meer zeker aan wie we de credits voor het recept moeten geven. Misschien was het Nigel Slater?

Ingrediënten

Voor- of bijgerecht 2 personen:

1 koolrabi
200 gr cherrytomaten
7 el olijfolie
1 bosje basilicum
zout en peper
Schil de koolrabi en snijd in plakken van 3-5 mm dik. Snijd ze eventueel uit met een ronde steker, zodat het gerecht er extra strak uit zal zien. Verhit een eetlepel olie op matig vuur in een koekenpan. Bak hierin de koolrabi in een paar minuten per kant beetgaar. Je wilt dat de koolrabi niet te bruin kleurt. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verhit opnieuw een eetlepel olie in de pan. Halveer de cherrytomaten en bak ze op hoog vuur zodat ze barsten. Plet ze met een vork zodat de sappen eruit lopen. Voeg een paar eetlepels water toe zodat een grof sausje ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Pureer met een staafmixer de blaadjes basilicum met 5 eetlepels olijfolie. Schik de plakken koolrabi op 2 borden. Verdeel het tomatensausje erover. Lepel wat basilicumolie erover, zodat het rode sausje en de groene olie voorzichtig wat in elkaar beginnen over te lopen. Garneer met een paar kleine blaadjes basilicum en serveer direct.  

Ingrediënten

Voor- of bijgerecht 2 personen:

1 koolrabi
200 gr cherrytomaten
7 el olijfolie
1 bosje basilicum
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?