Koolrabi-tuinkerssalade met gebakken amandelen

Je kunt amandelen natuurlijk droog roosteren in een koekenpan. Maar deze keer kiezen we voor een iets luxurieuze variant, door ze te bakken in boter. Dat versterkt de nootachtige smaak en geeft ze een prachtig goudbruine kleur.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 koolrabi’s
2 el Griekse yoghurt
½ citroen
1 tl honing
1 bakje tuinkers
2 el geschaafde amandelen
1 el boter
1 tl olijfolie
zout en peper
Schil de koolrabi’s, snijd ze in heel dunne plakjes (eventuele met behulp van een mandoline) en vervolgens in repen. Klop de yoghurt, sap van de citroen, honing en ¾ van de tuinkers door elkaar. Schep de koolrabi hier doorheen en meng goed. Breng goed op smaak met zout en peper. Verhit de boter in een klein pannetje op matig vuur. Bak hierin de amandelen tot ze goudbruin zijn. Voeg een beetje olijfolie toe wanneer er donkerbruine spikkeltjes in de boter ontstaan. De olie zorgt ervoor dat de boter weer een beetje afkoelt, zodat deze niet verbrandt. Schep de amandelen uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier. Strooi de amandelen en overige tuinkers vlak voor het serveren over de koolrabisalade.  

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 koolrabi’s
2 el Griekse yoghurt
½ citroen
1 tl honing
1 bakje tuinkers
2 el geschaafde amandelen
1 el boter
1 tl olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?