Koolrabifriet uit de oven
Meer info over Koolrabi

Wij durven te wedden dat iedereen op deze manier koolrabi lekker zal vinden.

Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de koolrabi. Snijd ze in plakken van 1 centimeter dik en vervolgens in repen van ongeveer 1 centimeter breed, oftewel ter grootte van goede frieten. Spreid ze uit over een bakplaat met bakpapier. Meng de komijnzaad, paprikapoeder, maïzena en olijfolie erdoor en breng op smaak. Rooster de frieten 30 minuten in het midden van de oven tot de binnenkant zacht is en de buitenkant goudbruin. Serveer met ketchup, citroenmayonaise of een yoghurtdipsaus.

Tip: als je niet van komijn en paprikapoeder houdt, kun je ze goed vervangen door tijm of rozemarijn.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 koolrabi's
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl (gerookt) paprikapoeder
3 el maïzena
2 el olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?