Koolrabisoep
Meer info over Koolrabi

Dit is een recept van abonnee Jannita.

Snipper de ui en fruit die in wat olijfolie samen met de knoflook uit de pers. Voeg de koolrabi en aardappel toe en de groentebouillon. Laat ongeveer 25 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg naar smaak (kook)room toe en 125 gram gorgonzola. Warm goed door en breng op smaak met zout en peper, mmmmm. 

 

 

Ingrediënten

1 ui
2 teentjes knoflook
olijfolie
2 koolrabi's, geschild en in blokjes gesneden
1 grote geschilde aardappel, in blokjes
1 l groentebouillon
(kook)room
125 gram gorgonzola

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?