Fruit de uien in de boter glazig. Voeg er de koolrabi en de aardappelen aan toe en smoor dit geheel 5 minuten. Voeg ook de kool toe. Smoor alles nog ongeveer 2 minuten, maar laat het niet bruin worden.
Giet de wijn erbij en voeg de knoflook, kruidnagel, rozemarijn, salie, peper en zout toe. Stoof alles 20 minuten op een laag vuur.
Laat de witte bonen uitlekken, maar vang het vocht op.
Schep de bonen door het koolrabimengsel en stoof dit nog 30 minuten.
Voeg, indien nodig, af en toe wat van het bonenvocht toe.
Koolrabistoofschotel*
Meer info over Koolrabi
Ingrediënten
1 kg koolrabi, in stukken en eventueel geschild300 gr aardappelen, geschild en grove stukken
1 ui, in ringen
50 gr boter
250 gr witte kool, in grove stukken
1 dl droge witte wijn
1 teen knoflook, fijngesneden
2 kruidnagelen
1 klein takje rozemarijn
1 blaadje salie, vers
250 gr gekookte witte bonen uit blik
zout en peper
Ingrediënten
1 kg koolrabi, in stukken en eventueel geschild
300 gr aardappelen, geschild en grove stukken
1 ui, in ringen
50 gr boter
250 gr witte kool, in grove stukken
1 dl droge witte wijn
1 teen knoflook, fijngesneden
2 kruidnagelen
1 klein takje rozemarijn
1 blaadje salie, vers
250 gr gekookte witte bonen uit blik
zout en peper
300 gr aardappelen, geschild en grove stukken
1 ui, in ringen
50 gr boter
250 gr witte kool, in grove stukken
1 dl droge witte wijn
1 teen knoflook, fijngesneden
2 kruidnagelen
1 klein takje rozemarijn
1 blaadje salie, vers
250 gr gekookte witte bonen uit blik
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!