Koolrolletjes met kerriegehakt*
Meer info over Chinese kool

Ingrediënten

1 el olie
1 ui, gesnipperd
400 gr rundergehakt (of vegetarisch gehakt)
11/2 tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
1 ei
1 grote Chinese kool
300 ml kippenbouillon (van tablet)
1 ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 minuut. Meng in een kom het gehakt met de ui, kerrie, paprikapoeder en ei. Voeg zout en peper naar smaak toe. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook. Haal voorzichtig de 8 buitenste bladeren van de kool los. Kook de koolbladeren 2-3 minuten tot ze zacht en plooibaar zijn. Giet ze af en spoel ze af onder koud stromend water. Laat ze uitlekken in een vergiet. Leg de bladeren op een werkvlak en verdeel er het gehaktmengsel over (leg het gehakt op het zachte bladgedeelte, dan rollen ze gemakkelijker op). Vouw de zijkanten van de bladeren zoveel mogelijk naar binnen en rol de bladeren op. Leg de koolrolletjes met de naden naar beneden in een ovenschaal en schenk er de bouillon over. Laat de koolrolletjes in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar worden. Lekker met rijst en roerbakgroenten.

Ingrediënten

1 el olie
1 ui, gesnipperd
400 gr rundergehakt (of vegetarisch gehakt)
11/2 tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
1 ei
1 grote Chinese kool
300 ml kippenbouillon (van tablet)
1 ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?