Maak een dressing van citroensap, mayonaise, zout, peper en de gehakte bladpeterselie. Meng in een slakom de kool, wortel, ui en appel door elkaar. Schep de dressing erdoorheen en breng eventueel verder op smaak. Deze salade kan met iedere kool gemaakt worden en er kunnen ook meerdere soorten kool in dezelfde salade worden verwerkt.
Koolsalade*
Meer info over Chinese kool
Ingrediënten
1 Chinese kool, in zeer smalle reepjes1 kleine (rode) ui, in dunne ringen
3 wortelen, julienne gesneden (luciferreepjes)
2 rode appels, julienne gesneden
een klein bosje peterselie, fijngehakt
sap van 1 of 2 citroenen
3 el mayonaise
1 tl mosterd
zout en peper
Ingrediënten
1 Chinese kool, in zeer smalle reepjes
1 kleine (rode) ui, in dunne ringen
3 wortelen, julienne gesneden (luciferreepjes)
2 rode appels, julienne gesneden
een klein bosje peterselie, fijngehakt
sap van 1 of 2 citroenen
3 el mayonaise
1 tl mosterd
zout en peper
1 kleine (rode) ui, in dunne ringen
3 wortelen, julienne gesneden (luciferreepjes)
2 rode appels, julienne gesneden
een klein bosje peterselie, fijngehakt
sap van 1 of 2 citroenen
3 el mayonaise
1 tl mosterd
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!