Week de shiitake 30 minuten in warm water. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Leg de blokjes op een schone theedoek en druk er voorzichtig zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de bieslook, lente-ui en knoflook fijn. Meng het gehakt met de bieslook, lente-ui, knoflook en tofu in een kom. Laat de paddenstoelen uitlekken en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Snijd ze in stukken en meng met het gehakt. Voeg de sesamolie en sojasaus toe. Kneed 2 minuten met de hand.
Leg steeds een velletje (ontdooid) deeg op je handpalm en schep 1 eetlepel vulling in het midden. Bevochtig de bovenste helft van het deeg met behulp van je vingers met koud water. Vouw het deeg dicht, druk het goed aan en plooi de hele rand. (Youtube is een waardevolle bron van informatie over manieren waarop je de dumplings kunt vouwen). Herhaal dit met de rest van je vulling.
Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Leg er een aantal dumplings in en bak ze 1 minuut per kant zodat ze mooi bruin worden. Zet het vuur laag, giet er 3 eetlepels water bij, sluit de pan en laat alles 3 minuten pruttelen tot ze goed gaar zijn. Je kunt de dumplings overigens ook stomen of koken. Vries dumplings die je niet meteen gaat eten in.