Koreaanse groentepannenkoeken

Meer info over Boerenkool | Raapstelen | Wortelen
Deze pannenkoeken zitten bomvol groenten, het beetje beslag houdt de groenten bij elkaar. Serveer bijvoorbeeld met rijst, noedels en/of miso-aubergines.

Ingrediënten

Bijgerecht 2-3 personen:

200 gr wortel
70 gr raapstelen
30 gr boerenkoolsprouts
3 lente-uien
1 rode peper
160 gr tarwebloem
2 el maizena
1 tl zout
245 ml ijskoud water
1 ei
eventueel 1 tl miso
zonnebloemolie
tuinkers ter garnering

Rasp de wortel grof. Pluk de boerenkoolsprouts van de stengel af. Verwijder de kontjes van de raapstelen en snijd de raapstelen in stukken. Snijd de lente-uien in diagonale dunne dingetjes. Snijd de rode peper in dunne reepjes.

Meng de bloem, maizena en zout door elkaar. Klop in een grote kom ei, water en miso door elkaar. Voeg het bloemmengsel toe en klop tot een glad beslag. Voeg alle groenten toe aan dit beslag en meng het geheel goed door elkaar.

Verhit een dun laagje olie in een koekenpan (met een diameter van zo’n 25 centimeter). Voeg een derde van het groentebeslag toe aan de pan, verdeel het over de bodem en druk het met een spatel plat. Bak de pannenkoek in 3-5 minuten per kant goudbruin en knapperig. Het omdraaien moet voorzichtig gebeuren zodat de pannenkoek niet uit elkaar valt. Wij doen dat net zoals dat je een tortilla maakt. We leggen een groot bord op de pan, draaien de pan om en schuiven de pannenkoek dan van het bord weer in de pan. Maak zo 3 pannenkoeken.

Snijd de pannenkoek in stukken en garneer met tuinkers.

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2-3 personen:

200 gr wortel
70 gr raapstelen
30 gr boerenkoolsprouts
3 lente-uien
1 rode peper
160 gr tarwebloem
2 el maizena
1 tl zout
245 ml ijskoud water
1 ei
eventueel 1 tl miso
zonnebloemolie
tuinkers ter garnering

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?