Koreaanse stoofperen

Meer info over Stoofperen
Koreaanse stoofperen? Wist je dat in de Koreaanse keuken (gestoofde) Nashi peren zowel zoet als hartig gegeten worden. Deze week gebruiken wij ze in een hartig gerecht genaamd bibimbap, maar je kunt de op Koreaanse wijze gestoofde peren ook als dessert serveren met bijvoorbeeld kokos- of vanille-ijs, wat honing en geroosterde sesamzaadjes.

Ingrediënten

Bijgerecht en/of dessert 2-4 personen:

4 (Nashi) stoofperen
1 limoen
3 el kristalsuiker
4 cm gember
6 kruidnagels
1 el zwarte peperkorrels
Schil de stoofperen en zet ze naast elkaar in een pannetje. Snijd de gember in dunne plakken. Schaaf de schil van de limoen en snijd in dunne reepjes. Doe de suiker, gember, limoenschil, kruidnagels en peperkorrels in de pan en voeg genoeg water toe dat de peren net onder staan. Breng aan de kook, dek af en laat ongeveer 1 uur stoven tot de peren zacht zijn en nog niet uit elkaar vallen – de stooftijd is sterk afhankelijk van het formaat van je peren.

Deze week gebruiken wij de koreaanse stoofperen in een hartig gerecht genaamd bibimbap.

Ingrediënten

Bijgerecht en/of dessert 2-4 personen:

4 (Nashi) stoofperen
1 limoen
3 el kristalsuiker
4 cm gember
6 kruidnagels
1 el zwarte peperkorrels

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?