Kort gebakken sla

Meer info over Kropsla

Voor wie nog nooit gebakken sla heeft gegeten; zeker eens doen!

 

Ingrediënten

Bijgerecht 1-2 personen:

1 kropsla
1 el olijfolie
½ rode peper
1 teentje knoflook
2 el boter
50 ml witte wijn
zout en peper

Snipper de rode peper en knoflook. Verwijder van de kropsla de buitenste 2 of 3 lagen met grote slabladeren, zodat je een compacte krop sla overhoudt. Snijd een klein stukje van het kontje van de sla af, maar zorg dat de compacte krop niet uit elkaar valt. Halveer de krop in de lengte.
Verhit een koekenpan op hoog vuur tot loeiheet. Voeg de olijfolie, peper en knoflook toe en fruit 30 seconden. Schuif naar de zijkant van de pan. Leg de sla met de snijkant naar beneden in de pan en bak het in 2 minuten goudbruin. Voeg de boter en witte wijn toe en bak nog 1 minuut. Schep de sla uit de pan. Laat de vloeistof in de pan, met de peper en knoflook, nog 1 minuut inkoken tot een lekker sausje. Serveer het gerecht met een sausje erover en bestrooi tot slot met grof gemalen zout en peper.

Ingrediënten

Bijgerecht 1-2 personen:

1 kropsla
1 el olijfolie
½ rode peper
1 teentje knoflook
2 el boter
50 ml witte wijn
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?