Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng hierop de pompoenpitten, lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaadjes, chilivlokken en sojasaus door elkaar en spreid het in een enkele laag uit. Verdeel de honing erover. Rooster het pitten-zadenmengsel 6 minuten, schep om en rooster nog 6 minuten. Laat het daarna afkoelen, breek de pitten en zaden een beetje los van elkaar en bewaar in een luchtdicht afgesloten pot.
Was de eikenbladsla en scheur in grove stukken. Meng de dressing erdoor en strooi een goede hand van de geroosterde pitten en zaden erover.
Kropsla met pitten en zaden
Meer info over Kropsla
Een verse krop sla heeft maar weinig nodig.......
Ingrediënten
1 krop sla1 portie honingdressing (zie website)
100 gr pompoenpitten
50 gr lijnzaad
50 gr zonnebloempitten
25 gr sesamzaad
1-2 tl chilivlokken
1,5 el sojasaus of tamari
1 el vloeibare honing
Ingrediënten
1 krop sla
1 portie honingdressing (zie website)
100 gr pompoenpitten
50 gr lijnzaad
50 gr zonnebloempitten
25 gr sesamzaad
1-2 tl chilivlokken
1,5 el sojasaus of tamari
1 el vloeibare honing
1 portie honingdressing (zie website)
100 gr pompoenpitten
50 gr lijnzaad
50 gr zonnebloempitten
25 gr sesamzaad
1-2 tl chilivlokken
1,5 el sojasaus of tamari
1 el vloeibare honing
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!