Doe de couscous in een wijde schaal en voeg de bouillon toe. Laat de couscous ca. 10 minuten wellen. Schil intussen de komkommer en snijd hem in kleine blokjes. Kruis de tomaat in en dompel hem enkele seconden onder in kokend water, spoel af onder koud stromend water, ontvel, verwijder pitjes en snijd vruchtvlees in blokjes. Pers de citroen uit. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Hak peterselie en munt fijn. Verkruimel de feta fijn. Schep het citroensap, olie, komkommer, tomaat, uiringetjes, peterselie, munt en feta door de couscous. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat circa 1 uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Kruidige couscoussalade met komkommer en peterselie*
Meer info over Komkommer
Ingrediënten
150 gram couscous250 ml groentebouillon
1 komkommer
1 grote tomaat
citroen
2 bosuitjes
1 bosje verse peterselie
1 bosje verse munt
100 gram fetakaas
2 el (olijf)olie
zout en zwarte peper
Ingrediënten
150 gram couscous
250 ml groentebouillon
1 komkommer
1 grote tomaat
citroen
2 bosuitjes
1 bosje verse peterselie
1 bosje verse munt
100 gram fetakaas
2 el (olijf)olie
zout en zwarte peper
250 ml groentebouillon
1 komkommer
1 grote tomaat
citroen
2 bosuitjes
1 bosje verse peterselie
1 bosje verse munt
100 gram fetakaas
2 el (olijf)olie
zout en zwarte peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!