Snijd de pompoen in vieren en verwijder de zaden en lijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de uien, snijd de prei in ringen en pers de knoflook uit. Bak de ui, knoflook en prei in een scheutje olie. Snipper de rode paprika en voeg samen met de pompoenblokjes toe en laat even meebakken. Voeg de bouillon toe en laat alles garen (+/- 15 min). Voeg de tomatensaus toe en warm nog +/- 5 minuten door. De saus kan grof blijven of je kunt hem nu pureren. Voeg de witte bonen en de roomkaas toe. Voeg eventueel naar smaak nog wat zout en peper toe. Kook de pasta in de tussentijd gaar. Serveer de pasta met de saus en strooi er op het bord de geraspte Parmezaanse kaas over. Lekker met een frisse salade.
Kruidige pompoensaus*
Meer info over Pompoen
Ingrediënten
1 kleine pompoen2 uien
1 dunne prei
1 teen knoflook
1 rode paprika
1 pot of pakje tomatensaus met basilicum
4 dl kruidenbouillon
klein potje witte bonen
100-150 gr roomkaas met knoflook
geraspte Parmezaanse kaas
ongeveer 250 gram speltpasta
Ingrediënten
1 kleine pompoen
2 uien
1 dunne prei
1 teen knoflook
1 rode paprika
1 pot of pakje tomatensaus met basilicum
4 dl kruidenbouillon
klein potje witte bonen
100-150 gr roomkaas met knoflook
geraspte Parmezaanse kaas
ongeveer 250 gram speltpasta
2 uien
1 dunne prei
1 teen knoflook
1 rode paprika
1 pot of pakje tomatensaus met basilicum
4 dl kruidenbouillon
klein potje witte bonen
100-150 gr roomkaas met knoflook
geraspte Parmezaanse kaas
ongeveer 250 gram speltpasta
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!