Kruisbessencrumble
Meer info over Kruisbessen

Dit gerecht is voor 6 personen. Het kan in 6 kleine ovenschaaltjes of in 1 grote ovenschaal geserveerd worden.

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de steeltjes van de kruisbessen. Verdeel de bessen over een ovenschaal en bestrooi met 130 gram kristalsuiker en de limoenschil. Maak de crumble door in een keukenmachine de boter en bloem snel door elkaar te mengen, tot een korrelig deeg ontstaat. Voeg vervolgens de overgebleven 150 gram suiker toe en blijf mengen tot een grof kruimelig deeg ontstaat. Voeg nu de noten toe en meng nog eventjes. Verdeel deze crumble over de bessen in de ovenschaal en plaats de schaal in de oven. Bak de crumble ongeveer 30 minuten tot het deeg goudbruin en knapperig is. Serveer met ijs of turkse yoghurt.

Ingrediënten

6 personen:

900 gr kruisbessen
280 gr kristalsuiker
geraspte schil van 1 limoen of citroen
300 gr bloem
190 gr koude boter, in blokjes
100 gr hazelnoten of macadamianoten, gehakt

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?