Kung pao kip
Een Chinese afhaalklassieker, die zelfs wanneer je het zelf kookt, in een mum van tijd op tafel staat.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:3 wortelen
2 stengels bleekselderij
250 gr kip(pendij)filet of vega kipstukjes
4 lente-uien
2 tenen knoflook
2 cm gember
2 tl maizena
3,5 el sojasaus
60 ml kippen- of groentebouillon
2 el Chinese Shoaxing rijstwijn (toko en ruim gesorteerde supermarkt)
1 el Chinese Chingkiang zwarte azijn (toko en ruim gesorteerde supermarkt, of vervang door balsamicoazijn)
1 tl suiker
1 tl sambal oelek
2 el zonnebloemolie
30 gr ongezouten pinda’s
6 gedroogde chilipepers
Snijd de kipfilet in stukjes. Meng er 1 theelepel maizena, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel rijstwijn door en laat ten minste 15 minuten marineren. Klop ondertussen een sausje van de overige maizena, sojasaus, rijstwijn, bouillon, azijn, suiker en sambal.
Schil de wortelen en snijd ze in heel dunne plakjes. Snijd de bleekselderij en lente-ui in schuine dunne plakjes. Snijd de knoflook en gember fijn.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur. Bak hierin de kip in 3-4 minuten rondom goudbruin. Schep uit de pan. Verhit opnieuw een eetlepel olie. Voeg de wortelen en bleekselderij toe en roerbak een paar minuten tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak nog 1-2 minuten. Voeg dan de kip weer toe aan de pan. Schenk het sausje erbij en roer de pinda’s en chilipepers erdoor. Breng aan de kook en laat zo’n 4 minuten pruttelen, tot het sausje een glanzende laag vormt rondom alle ingrediënten en de smaken goed gemengd zijn. Serveer direct.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:
3 wortelen
2 stengels bleekselderij
250 gr kip(pendij)filet of vega kipstukjes
4 lente-uien
2 tenen knoflook
2 cm gember
2 tl maizena
3,5 el sojasaus
60 ml kippen- of groentebouillon
2 el Chinese Shoaxing rijstwijn (toko en ruim gesorteerde supermarkt)
1 el Chinese Chingkiang zwarte azijn (toko en ruim gesorteerde supermarkt, of vervang door balsamicoazijn)
1 tl suiker
1 tl sambal oelek
2 el zonnebloemolie
30 gr ongezouten pinda’s
6 gedroogde chilipepers
3 wortelen
2 stengels bleekselderij
250 gr kip(pendij)filet of vega kipstukjes
4 lente-uien
2 tenen knoflook
2 cm gember
2 tl maizena
3,5 el sojasaus
60 ml kippen- of groentebouillon
2 el Chinese Shoaxing rijstwijn (toko en ruim gesorteerde supermarkt)
1 el Chinese Chingkiang zwarte azijn (toko en ruim gesorteerde supermarkt, of vervang door balsamicoazijn)
1 tl suiker
1 tl sambal oelek
2 el zonnebloemolie
30 gr ongezouten pinda’s
6 gedroogde chilipepers
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!