Langzaam gegaarde venkel met sinaasappelgremolata

Meer info over Knolvenkel | Sinaasappel
Weinig ingrediënten maar wél een feestelijk resultaat.

Ingrediënten

Bijgerecht 3-4 personen:

2 venkelknollen
2 sinaasappels
1 tl honing
2 el olijfolie
10 gr peterselie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd de venkelknollen in de lengte in 6-8 parten. Spreid ze uit in een grote ovenschaal. Voeg het sap en de rasp van 1 sinaasappel toe. Besprenkel met honing en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en meng door elkaar. Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie. Gaar de venkel 1 uur en 15 minuten in de oven. Verwijder dan het aluminiumfolie, schep de venkel om en rooster nog 20 minuten.

Maak ondertussen de simpele gremolata. Hak de peterselie fijn en voeg de rasp van 1 sinaasappel toe. Meng losjes door elkaar. Strooi dit over de langzaam gegaarde venkel en serveer.

 

Ingrediënten

Bijgerecht 3-4 personen:

2 venkelknollen
2 sinaasappels
1 tl honing
2 el olijfolie
10 gr peterselie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?