Langzaam geroosterde bleekselderij
Meer info over Bleek(groen)selderij

Dit recept komt uit de Volkskrant en is een recept van Yvette van Boven. Abonnee Diana maakte het en was heel enthousiast!

Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Blancheer de selderijhelften er 3 minuten in, schep ze met een schuimspaan eruit en laat ze uitlekken.

Leg ze op een bakblik met de gesneden kant naar boven. Klop de knoflook met de azijn en de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Besprenkel de selderijhelften met de helft van de dressing en kruiden en schuif de plaat in de oven. Giet er de bouillon bij en gaar de groente in 45-60 minuten (afhankelijk van de dikte van de stronk) tot het net beetgaar is en de topjes gaan kleuren. Besprenkel dan met de rest van de dressing en bestrooi met de rest van de peterselie, het selderijblad, de kaas en hazelnoten.
Lekker met bijv. aardappel-en/of knolselderijpuree.

Ingrediënten

2 bleekselderijstronken, overlangs gehalveerd, topjes eraf, blad grof gehakt
3-4 tenen knoflook, uitgeperst
3 el appelazijn
6 el hazelnootolie of lekkere olijfolie
zeezout en zwarte peper
200 ml groentebouillon, aangezuurd met 2-3 el appelazijn
150 gr (blauwe, stilton) kaas, verbrokkeld
70 gr hazelnoten, grof gehakt
bosje bladpeterselie, gehakt

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?