Dit is een recept van abonnee Nelleke.
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 30 gram boter en roerbak de witte koolreepjes 5 minuten. Smelt 50 gram boter en roer de bloem erdoor, roer ongeveer 3 minuten. Voeg de melk al roerend toe en laat de saus minstens een kwartier inkoken. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe naar smaak. Voeg daarna 75 gram Parmezaanse kaas en de mascarpone aan de saus toe. Roer tot een mooie gladde saus. Meng 3/4 deel van de saus door de witte kool. Neem een diepe ovenschaal van 20×30 cm, vet deze schaal in. Maak laagjes met om en om lasagnevellen en koolmengsel, leg op elke laag enkele basilicumblaadjes. Sluit af met de rest van de saus en Parmezaanse kaas. Bak ruim 30 minuten in de oven en laat op het laatst even gratineren onder de grill.