Lasagne met kruidige witte kool
Meer info over Witte kool

 

 

 

 

Dit is een recept van abonnee Nelleke.

Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 30 gram boter en roerbak de witte koolreepjes 5 minuten. Smelt 50 gram boter en roer de bloem erdoor, roer ongeveer 3 minuten. Voeg de melk al roerend toe en laat de saus minstens een kwartier inkoken. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe naar smaak. Voeg daarna 75 gram Parmezaanse kaas en de mascarpone aan de saus toe. Roer tot een mooie gladde saus. Meng 3/4 deel van de saus door de witte kool. Neem een diepe ovenschaal van 20x30 cm, vet deze schaal in. Maak laagjes met om en om lasagnevellen en koolmengsel, leg op elke laag enkele basilicumblaadjes. Sluit af met de rest van de saus en Parmezaanse kaas. Bak ruim 30 minuten in de oven en laat op het laatst even gratineren onder de grill.

Ingrediënten

Recept voor 4 personen:

80 gr boter
1 kleine witte kool, in dunne reepjes gesneden
zout en peper
50 gr bloem
5 dl volle melk
nootmuskaat
150 gr Parmezaanse kaas
150-200 gr mascarpone
16 lasagnevellen
30 basilicumblaadjes

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?