Lasagne van palmkool met ansjovis*
Meer info over Palmkool
Was de palmkool, snijd de nerf eruit en snijd de kool in reepjes. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze in de olie van de ansjovis tot ze gaar zijn. Voeg de gepelde tomaten, de ansjovis en de fijngesneden rode peper toe. Haal de blaadjes van de bonenkruidtakjes en doe bij de saus. Voeg de palmkool toe en laat het geheel 15 minuten pruttelen. Breng dan pas op smaak met zout, peper, eventueel wat wijn en voeg op het laatst de peterselie toe. Maak ondertussen de bechamelsaus. Laat de boter smelten op een laag vuur, roer de bloem erdoor en laat een minuutje pruttelen. Voeg beetje voor beetje de melk toe en blijf goed roeren. Laat de saus 10 minuten heel zachtjes pruttelen en roer zo nu en dan door. Maak op smaak met peper en zout en een snufje nootmuskaat. Neem een ovenschaal en vul deze met laagjes bechamelsaus, lasagnebladen en palmkoolsaus. Eindig met bechamelsaus en strooi hier wat pittige geraspte kaas over. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 175°C en bak ongeveer 30-45 minuten.

Ingrediënten

200 gram palmkool
1 ui
2 teentjes knoflook
200 gram gepelde tomaten in blokjes
1/2 potje ansjovis (ongeveer 40 gram)
1/4 rode peper
1/2 bos platte peterselie, fijngehakt
enkele takjes bonenkruid
50 gram boter
50 gram bloem
1/2 lt melk
peper en zout
nootmuskaat
125 gram lasagnebladen
wat geraspte pittige kaas
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?