Lauwwarme speltsalade met geroosterde knolselderij en rucola
Meer info over Knolselderij

Dit recept komt uit het kookboek van Janneke Vreugdenhil "I love groenten", nou, die titel past wel bij ons. 

 

 

Week de spelt minimaal 3 uur (langer mag ook) in royaal koud water. Zet de speltkorrels op met ruim vers water en kook ze in ongeveer een uur gaar. Laat uitlekken en afkoelen. Verwarm de oven op 200°C. Doe de knolselderij, 2 eetlepels olijfolie, honing, citroensap en –rasp en tijm in een kom en schep om. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de groente hierover uit. Schuif in het midden van de oven en laat de blokjes knolselderij 30-40 minuten roosteren tot ze karamelkleurig zijn. Schep tussendoor 2 of 3 keer om. Hussel een salade van spelt, geroosterde knolselderij, hazelnoten en rucola. Strooi er dan de avocadoblokjes over. Sprenkel over de blokjes avocado een beetje citroensap tegen verkleuring. Maak op smaak met citroensap, de rest van de olijfolie, zout en versgemalen peper.

Ingrediënten

(Maaltijd)salade voor 2 personen:

75 gram spelt (hele korrels)
400 gram knolselderij, in kleine dobbelsteentjes
4-5 el olijfolie
1 el honing
sap en rasp van ½ citroen
blaadjes van 2 takjes tijm (of een snuf gedroogde tijm)
1 avocado, in blokjes
40 gram hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
een handvol rucola
sap van ½ of 1 citroen

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?