Lente panzanella

Meer info over Kropsla

Panzanella is een Italiaanse salade met knapperige, grove croutons. Ideaal om restjes brood mee op te maken. Traditioneel wordt panzanella vooral gemaakt met tomaten. Wij gaan voor een lente-variant met frisgroene groenten.

 

 

 

Ingrediënten

Lunch- of bijgerecht 2 personen:

100 gr stevig (oud) brood
100 gr kropsla
150 gr groene asperges (of gebruik sperzie-/snijbonen)
½ komkommer
1 sjalot
75 gr doperwten (diepvries)
20 gr groene kruiden (zoals een combinatie van peterselie, munt, basilicum, dragon)
1 tl grove mosterd
1 tl honing
1 el appelciderazijn
4 el olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 220°C. Scheur het brood in grove stukken (ongeveer 3 centimeter). Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Rooster de croutons 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat afkoelen.
Breng water in een pan aan de kook. Snijd de harde kontjes van de asperges af. Snijd de asperges in grove stukken. Kook de asperges in een paar minuten beetgaar. Voeg de laatste minuut de doperwten toe. Giet deze groenten af en spoel om met koud water om het garen te stoppen. Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in stukken. Scheur de sla in grove stukken. Hak de kruiden grof. Klop een dressing van de mosterd, honing, azijn en overige olijfolie. Breng goed op smaak met zout en peper. Meng alle groenten, kruiden en dressing met de croutons en serveer direct.

Ingrediënten

Lunch- of bijgerecht 2 personen:

100 gr stevig (oud) brood
100 gr kropsla
150 gr groene asperges (of gebruik sperzie-/snijbonen)
½ komkommer
1 sjalot
75 gr doperwten (diepvries)
20 gr groene kruiden (zoals een combinatie van peterselie, munt, basilicum, dragon)
1 tl grove mosterd
1 tl honing
1 el appelciderazijn
4 el olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?