Lintensalade van schorseneren met granaatappel
Meer info over Schorseneren

Een kleurrijke, zoetzure salade met wat pit van de waterkers of rucola. Wij kunnen hier geen genoeg van krijgen!

Vul een ruime bak met koud water en knijp de citroen hierboven uit. Schil de schorseneren en leg ze in de bak met het citroenwater, om verkleuren te voorkomen. Pak vervolgens een dunschiller en schil mooie dunne linten van de schorseneren. Doe de linten in een kom en giet er kokend water over. Laat het zo 3 minuten blancheren en giet daarna af. Halveer de venkel in de lengte en snijd de kern eruit. Snijd vervolgens de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Doe de waterkers of rucola in een kom met de schorsenerenlinten en venkel. Pak er een kleiner bakje bij. Snijd de granaatappel doormidden en verwijder de pitjes. Onze handigste en schoonste manier om de pitjes uit de granaatappel te verwijderen: Halveer de granaatappel, houd een helft met het snijvlak naar beneden boven het kommetje in de gootsteen. Tik met de bolle kant van een lepel de pitjes in het kommetje. Af en toe knijpen in de granaatappel kan helpen. Herhaal dit met de andere helft. Klop een dressing van de azijn, honing, olijfolie, 1 eetlepel van het granaatappelsap en zout en peper. Meng ¾ van de granaatappelpitjes door de salade alsmede de blaadjes dragon als je die gebruikt. Giet de dressing eroverheen en meng goed met elkaar. Garneer met de overgebleven granaatappelpitjes.

Ingrediënten

Salade of voorgerecht 4 personen:

6 schorseneren
1 granaatappel
1 venkel
75 gr waterkers of rucola
1 citroen
1,5 el rode wijnazijn
1 flinke tl honing
4 el olijfolie
zout en peper
eventueel 4 takjes dragon

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?