Linzen-bloemkoolpilaf*
Meer info over Bloemkool
Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en roerbak 5 minuten. Voeg de bloemkool en de rijst toe en roerbak 2 minuten. Voeg de currypasta toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon, laurierblaadjes en kaneel toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat 15 minuten koken tot de rijst gaar is en alle vloeistoffen zijn opgenomen. Roer de rijst los met een vork, schep de linzen erdoor en warm nog 1 minuut door. Bestrooi met de koriander.

Ingrediënten

1 el olie
1 kleine ui, fijngehakt
250 gr basmatirijst
450 gr bloemkool, in roosjes
2 el milde currypasta
750 ml groentebouillon
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
400 gr gekookte linzen
2 el fijngehakte koriander

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?