Linzen met broccoli en bosuidressing

Meer info over Broccoli

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 2 personen:

150 gr Le Puy linzen
1 broccoli
6 el olijfolie
1 dikke bosui of 2 dunne lente-uien
½-1 rode peper
½ el korianderzaad
10 gr peterselie
½ citroen
handje cashewnoten
zout en peper

Beginnend met het verwarmen van de oven tot 220°C, bereiden we een smaakvol gerecht met linzen, broccoli en bosuidressing. De linzen worden gekookt volgens de instructies op de verpakking, terwijl we ondertussen de broccoli in grote roosjes snijden en de stengel schillen en in repen snijden. Deze worden vervolgens op een bakplaat gelegd en besprenkeld met een eetlepel olijfolie, op smaak gebracht met zout en peper, en geroosterd in de oven gedurende 25-30 minuten, tot ze heerlijk beetgaar zijn.

Terwijl de broccoli roostert, maken we de bosuidressing. We snijden de bosui en het pepertje fijn, hakken de peterselie fijn en kneuzen de korianderzaadjes in een vijzel. In een kom kloppen we de overgebleven olijfolie met de bosui, peper, korianderzaad, peterselie en het sap van een halve citroen door elkaar tot een dikke dressing ontstaat. Deze dressing brengen we op smaak met zout en peper voor een perfecte balans van smaken.

Als laatste stap mengen we de helft van de dressing door de gekookte linzen en schikken we ze op een serveerschaal. Daarbovenop plaatsen we de geroosterde broccoli en verdelen de rest van de dressing erover. Als finishing touch strooien we nog wat cashewnoten erover voor een heerlijke knapperige textuur. Zo creëren we een verrukkelijk gerecht dat niet alleen goed smaakt, maar ook vol zit met voedzame ingrediënten.

Tip: Voor een niet-veganistische variant is het ook lekker om de olie in de bosuidressing te vervangen door yoghurt. Of serveer het gerecht met een gebakken eitje of geitenkaasje.

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 2 personen:

150 gr Le Puy linzen
1 broccoli
6 el olijfolie
1 dikke bosui of 2 dunne lente-uien
½-1 rode peper
½ el korianderzaad
10 gr peterselie
½ citroen
handje cashewnoten
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?