Beginnend met het verwarmen van de oven tot 220°C, bereiden we een smaakvol gerecht met linzen, broccoli en bosuidressing. De linzen worden gekookt volgens de instructies op de verpakking, terwijl we ondertussen de broccoli in grote roosjes snijden en de stengel schillen en in repen snijden. Deze worden vervolgens op een bakplaat gelegd en besprenkeld met een eetlepel olijfolie, op smaak gebracht met zout en peper, en geroosterd in de oven gedurende 25-30 minuten, tot ze heerlijk beetgaar zijn.
Terwijl de broccoli roostert, maken we de bosuidressing. We snijden de bosui en het pepertje fijn, hakken de peterselie fijn en kneuzen de korianderzaadjes in een vijzel. In een kom kloppen we de overgebleven olijfolie met de bosui, peper, korianderzaad, peterselie en het sap van een halve citroen door elkaar tot een dikke dressing ontstaat. Deze dressing brengen we op smaak met zout en peper voor een perfecte balans van smaken.
Als laatste stap mengen we de helft van de dressing door de gekookte linzen en schikken we ze op een serveerschaal. Daarbovenop plaatsen we de geroosterde broccoli en verdelen de rest van de dressing erover. Als finishing touch strooien we nog wat cashewnoten erover voor een heerlijke knapperige textuur. Zo creëren we een verrukkelijk gerecht dat niet alleen goed smaakt, maar ook vol zit met voedzame ingrediënten.
Tip: Voor een niet-veganistische variant is het ook lekker om de olie in de bosuidressing te vervangen door yoghurt. Of serveer het gerecht met een gebakken eitje of geitenkaasje.