Linzen met broccoli en bosuidressing
Meer info over Broccoli

 

 

 

Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de broccoli in grote roosjes. Schil de stengel en snijd in repen. Leg de broccoli op een ovenplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en rooster ze in 25-30 minuten beetgaar.
Maak ondertussen de bosuidressing. Snijd de bosui en het pepertje fijn. Hak de peterselie fijn. Kneus de korianderzaadjes in een vijzel. Klop de overige olijfolie met de bosui, peper, korianderzaad, peterselie en het sap van de halve citroen door elkaar tot een dikke dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de helft van de dressing door de gekookte linzen. Schep op een serveerschaal. Schik de geroosterde broccoli erop en verdeel de rest van de dressing erover. Strooi tot slot de cashewnoten erover.
Tip: Voor een niet-veganistische variant is het ook lekker om de olie in de bosuidressing te vervangen door yoghurt. Of serveer het gerecht met een gebakken eitje of geitenkaasje.

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 2 personen:

150 gr Le Puy linzen
1 broccoli
6 el olijfolie
1 dikke bosui of 2 dunne lente-uien
½-1 rode peper
½ el korianderzaad
10 gr peterselie
½ citroen
handje cashewnoten
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?