Linzen met pastinaak en paprika-filodeegpakketjes

Meer info over Pastinaak

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

400-500 gr pastinaken
150-200 gr Le Puy of donkergroene linzen
1 el komijnzaad
4 vellen filodeeg
80 gr walnoten of pecannoten
120 gr geroosterde paprika (uit pot)
1 el harissa
1 el sesamzaad
1 sjalot
20 gr groene kruiden
4 el olijfolie + extra om te bestrijken
1 el rode wijnazijn
1 el mosterd
60 gr feta
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de pastinaken en snijd in de lengte in parten van zo’n 5 centimeter lang en 1 centimeter dik bij het dikste deel. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en strooi het komijnzaad erover. Breng op smaak met zout en peper.

Doe de paprika, pecannoten en harissa in een keukenmachine en mix tot een grove puree. Leg de vellen filodeeg voor je en bestrijk met olijfolie. Leg op ieder vel een kwart van het paprikamengsel in een lange strook, vouw de uiteinden naar binnen en rol op tot een dikke sigaar. Leg de rolletjes op de bakplaat, bestrijk met wat extra olijfolie en bestrooi met sesamzaad. Schuif de bakplaat in de oven en bak de paprikarolletjes en pastinaken in 30 minuten goudbruin en gaar.

Snijd voor de linzensalade de sjalot en groene kruiden fijn. Meng de linzen met de sjalot, groene kruiden, 3 eetlepels olijfolie, azijn en mosterd. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de linzen over 2 borden. Leg hier de pastinaken en paprikapakketjes op. Verkruimel er tot slot wat feta over. Serveer direct.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

400-500 gr pastinaken
150-200 gr Le Puy of donkergroene linzen
1 el komijnzaad
4 vellen filodeeg
80 gr walnoten of pecannoten
120 gr geroosterde paprika (uit pot)
1 el harissa
1 el sesamzaad
1 sjalot
20 gr groene kruiden
4 el olijfolie + extra om te bestrijken
1 el rode wijnazijn
1 el mosterd
60 gr feta
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?