Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de pastinaken en snijd in de lengte in parten van zo’n 5 centimeter lang en 1 centimeter dik bij het dikste deel. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en strooi het komijnzaad erover. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de paprika, pecannoten en harissa in een keukenmachine en mix tot een grove puree. Leg de vellen filodeeg voor je en bestrijk met olijfolie. Leg op ieder vel een kwart van het paprikamengsel in een lange strook, vouw de uiteinden naar binnen en rol op tot een dikke sigaar. Leg de rolletjes op de bakplaat, bestrijk met wat extra olijfolie en bestrooi met sesamzaad. Schuif de bakplaat in de oven en bak de paprikarolletjes en pastinaken in 30 minuten goudbruin en gaar.
Snijd voor de linzensalade de sjalot en groene kruiden fijn. Meng de linzen met de sjalot, groene kruiden, 3 eetlepels olijfolie, azijn en mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de linzen over 2 borden. Leg hier de pastinaken en paprikapakketjes op. Verkruimel er tot slot wat feta over. Serveer direct.