Een frisse wortelsalade met daaronder de aardse smaak van linzen. Wij aten er gebakken camembert bij om er een volledige maaltijd van te maken. Zonder de camembert is het zeer geschikt als lunchgerecht, dat je ook gemakkelijk mee kunt nemen in je lunchtrommel.
Snipper de ui en de knoflook. Doe ze samen met de linzen in een pan en giet er 1 liter koud water bij. Breng aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten pruttelen tot de linzen beetgaar zijn.
Meng ondertussen voor de dressing de gember, mosterd en azijn door elkaar. Klop beetje bij beetje de olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schil de wortels en schil met een dunschiller, over de lengte dunne linten van de wortel. Doe ze in een kom en schenk de helft van de dressing erover. Hak de peterselie grof en doe het bij de wortellinten. Meng alles goed door elkaar en laat het even intrekken. Was de slabladeren en leg ze op een serveerschaal. Giet de beetgare linzen af en meng hier de rest van de dressing door. Laat de linzen afkoelen tot kamertemperatuur en laat de smaken van de dressing er lekker intrekken. Schep daarna de linzen op de slabladeren en leg vervolgens de wortellintensalade er bovenop.