Linzendahl met tuinmelde
Meer info over Tuinmelde

Serveer met naan en/of rijst.

 

Snijd de ui, knoflook, gember en peper fijn. Verhit de olie in een pan op middelmatig vuur. Fruit de ui, knoflook, gember en peper tot glazig. Voeg dan alle specerijen toe en fruit 2 minuten mee. Doe de linzen en groentebouillon erbij. Breng aan de kook, draai het vuur iets lager en laat het, onder af en toe roeren, ongeveer 20 minuten pruttelen tot de linzen gaar zijn, uit elkaar vallen en samenkomen tot een smeuïg geheel. Snijd de tuinmelde grof en roer het door de linzen. Warm kort door tot de tuinmelde geslonken is. Breng op smaak met zout en peper en garneer met koriander.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

120-175 gr tuinmelde
1 el zonnebloemolie
1 ui
2 tenen knoflook
2,5 cm gember
eventueel 1 rood of groen pepertje
1 tl mosterdzaad
1 tl komijnzaad
1 tl kurkuma
1 tl garam masala
500 ml groentebouillon (of water)
verse koriander ter garnering
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?