Linzensalade met courgette
Meer info over Courgette

 

 

Ingrediënten

Lichte maaltijdsalade 2 personen:

400 gr gekookte linzen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
2 courgettes
1 bol mozzarella
3 el salsa verde (recept hieronder, of vervang door pesto aangelengd met wat extra olijfolie)
2 el olijfolie
2 el geroosterde pitten en zaden (recept op de website) of pompoenpitten
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgettes in grove stukken. Meng met olijfolie, zout en peper. Rooster de courgettes 20 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet de linzen af en spoel ze om. Laat uitlekken. Meng 1 eetlepel salsa verde door de linzen en proef of nog wat extra zout en peper nodig is. Schep de linzen op een serveerschaal. Verdeel de courgette erover. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de linzen en courgette. Druppel 2 eetlepels salsa verde erover. Garneer met pitten en zaden.

Salsa verde
Snijd 50 gram gemengde zachte groene kruiden (zoals basilicum, peterselie, munt, bieslook), 2 kleine augurkjes, 2 theelepels kappertjes, 2 ansjovisfilets (uit blik) en ½ teen knoflook zo fijn mogelijk (dit kan ook met behulp van een keukenmachine). Meng er 100-150 ml extra vergine olijfolie en 1-2 eetlepels rode wijnazijn doorheen. Voeg zoveel olijfolie toe dat de kruiden net onder staan. Breng op smaak met zout en peper. De salsa verde is in de koelkast zeker een week houdbaar.

Ingrediënten

Lichte maaltijdsalade 2 personen:

400 gr gekookte linzen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
2 courgettes
1 bol mozzarella
3 el salsa verde (recept hieronder, of vervang door pesto aangelengd met wat extra olijfolie)
2 el olijfolie
2 el geroosterde pitten en zaden (recept op de website) of pompoenpitten
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?