Kook de linzen in 30-45 minuten gaar, laat ze uitlekken. Roer een dressing van azijn, mosterd, olijfolie, zout en peper en roer deze door de warme linzen. Laat afkoelen. Roer er daarna komkommer, ui, lente-ui, rucola, munt en peterselie door. Bak de kaasjes 8-10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C en serveer ze bij de salade.
Linzensalade met gegratineerde geitenkaas en komkommer
Meer info over Komkommer
Ingrediënten
300 gr (groene) linzen1 el balsamicoazijn
1 tl grove mosterd
4 el olijfolie
1 kleine komkommer, in reepjes
1 (rode)ui, in ringen
3 lente-uitjes, in ringetjes
handvol rucola
1 el munt, grof gesneden
3 el peterselie, fijngesneden
4 verse geitenkaasjes of 4 plakken geitenkaas
zout en peper
Ingrediënten
300 gr (groene) linzen
1 el balsamicoazijn
1 tl grove mosterd
4 el olijfolie
1 kleine komkommer, in reepjes
1 (rode)ui, in ringen
3 lente-uitjes, in ringetjes
handvol rucola
1 el munt, grof gesneden
3 el peterselie, fijngesneden
4 verse geitenkaasjes of 4 plakken geitenkaas
zout en peper
1 el balsamicoazijn
1 tl grove mosterd
4 el olijfolie
1 kleine komkommer, in reepjes
1 (rode)ui, in ringen
3 lente-uitjes, in ringetjes
handvol rucola
1 el munt, grof gesneden
3 el peterselie, fijngesneden
4 verse geitenkaasjes of 4 plakken geitenkaas
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!