Linzensalade met rabarber
Meer info over Rabarber

Ingrediënten

Salade voor 4 personen:

200 gr Le Puys/Dupuis linzen
2 stengels rabarber
2 tomaten
2 sinaasappels
10 blaadjes basilicum
10 baadjes munt
2 lente-uien
naar wens een handje sla, spinazie of rucola
150 gr fêta
2 el ahornsiroop
2 el olijfolie
zout en peper

Dunne plakjes rauwe rabarber in deze salade hebben hetzelfde effect als augurk; een lekker zuurtje in iedere hap. Het is momenteel onze favoriete lentesalade die we als lunch eten, meenemen naar de eerste barbecues of samen met brood en dipjes eten als lichte avondmaaltijd.

Kook de linzen beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Snijd de rabarber in heel dunne halve maantjes. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Snijd de lente-uien in dunne plakjes. Hak de basilicum en munt grof. Giet de linzen af en laat heel goed uitlekken. Doe de warme linzen, rabarber, tomaat, sinaasappel, lente-ui, sla en kruiden in een kom. Verbrokkel de fêta erboven. Giet de ahornsiroop en olijfolie erbij en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Dien lauwwarm op of laat de salade nog een uurtje marineren in de koelkast.

 

Ingrediënten

Salade voor 4 personen:

200 gr Le Puys/Dupuis linzen
2 stengels rabarber
2 tomaten
2 sinaasappels
10 blaadjes basilicum
10 baadjes munt
2 lente-uien
naar wens een handje sla, spinazie of rucola
150 gr fêta
2 el ahornsiroop
2 el olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?