
Linzenstoof met palmkool
Het zal je misschien verbazen, maar palmkool is een van onze favoriete koolsoorten. Het is zó veelzijdig (denk bijvoorbeeld aan het supergezonde, makkelijke recept van salade met palmkool op de site) en blijft lekker stevig in bijv. soepen of in een stoofpot als deze. Een heerlijk herfstig maal met dank aan het fantastische kookboek van Hemsley + Hemsley.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 5-6 personen:1 el olie
2 uien
2 tl gemalen komijn
2 tl gedroogde tijm
3 wortels
3 stengels bleekselderij
3 tenen knoflook
500 gr bruine linzen
1,5 l groentebouillon of water
2 courgettes of ½ pompoen
400 gr palmkool
1 citroen
een handvol koriander en/of peterselie
zout en peper

Ingrediënten
1 el olie
2 uien
2 tl gemalen komijn
2 tl gedroogde tijm
3 wortels
3 stengels bleekselderij
3 tenen knoflook
500 gr bruine linzen
1,5 l groentebouillon of water
2 courgettes of ½ pompoen
400 gr palmkool
1 citroen
een handvol koriander en/of peterselie
zout en peper


Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
