Linzenstoofpot met bloemkool*
Meer info over Bloemkool

Kook de bloemkoolroosjes in ruim water met zout 6 minuten en giet ze af. Verhit de olie in een braadpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak ze 5 minuten en voeg de wortel en tomatenpuree toe. Laat nog een minuut bakken en doe de linzen, paprikapoeder en bouillon erbij. Laat afgedekt 30-40 minuten stoven, tot de linzen gaar zijn. Roer af en toe. Doe de tomaten en bloemkoolroosjes erbij en laat nog 5 minuten sudderen. Roer het citroensap erdoor en strooi de peterselie erover. Serveer bijvoorbeeld met Turks brood en feta.

Ingrediënten

1 bloemkool, in roosjes
5 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 wortel, in blokjes
1 el tomatenpuree
half bosje peterselie, fijngehakt
300 gr groene of bruine linzen, gewassen
2 tl paprikapoeder
500 ml groentebouillon
3 rijpe tomaten, ontveld en in blokjes
sap van een halve citroen
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?