Little gem salade met radijs

Meer info over Radijs of rettich | Kropsla

Ingrediënten

Bijgerecht 2-3 personen:

1 little gem
2 (bloed)sinaasappels
4 cm blue meat radijs
1 el geroosterde pitten en zaden (zie recept op onze website bij eikenblad- en kropsla) of pompoenpitten
2 el gemengde kiemen of tuinkers
3 el olijfolie
½ el rode wijnazijn
1 tl fijne mosterd
½ tl komijnpoeder
zout en peper
Snijd de little gem in de lengte in repen. Snijd de radijs in zeer dunne plakjes. Snijd met een scherp mes de schil van de sinaasappels. Segmenteer de sinaasappels door boven een schaal de segmentjes tussen de membranen uit te snijden. Zo houd je mooie partjes over zonder schilletjes. Vang het sap op in de schaal. Klop in die schaal een dressing van het sinaasappelsap, de olijfolie, azijn, mosterd en komijnpoeder. Breng op smaak. Meng de little gem, radijs, sinaasappel en kiemen losjes door de dressing. Strooi er tot slot knapperige pitten en zaden over.  

Ingrediënten

Bijgerecht 2-3 personen:

1 little gem
2 (bloed)sinaasappels
4 cm blue meat radijs
1 el geroosterde pitten en zaden (zie recept op onze website bij eikenblad- en kropsla) of pompoenpitten
2 el gemengde kiemen of tuinkers
3 el olijfolie
½ el rode wijnazijn
1 tl fijne mosterd
½ tl komijnpoeder
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?