Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Laat de ui in een flinke scheut olijfolie zacht garen, zonder te kleuren. Neem de pan van het vuur en houd de uien apart. Verwarm de oven voor tot 200°C. Het bladerdeeg kunt u uitsteken in een rondje of gewoon vierkant laten. Leg het deeg op een ingevette bakplaat. Verdeel de ui over het deeg en hou ongeveer 1 cm ruimte langs de rand. Maal er een beetje versgemalen peper naar smaak over en strooi er oregano over. Leg de ansjovisfilets in ruitpatroon op de ui en leg op elk taartje 2 olijven. Bak het in de oven in zo’n 15-25 minuten mooi bruin en gaar.
Bladerdeegpizza met ui en ansjovis
Meer info over Ui
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeegolijfolie
1 kilo uien, in ringen
gedroogde oregano
2 blikjes ansjovis in olijfolie, uitgelekt
8 zwarte olijven met pit
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg
olijfolie
1 kilo uien, in ringen
gedroogde oregano
2 blikjes ansjovis in olijfolie, uitgelekt
8 zwarte olijven met pit
olijfolie
1 kilo uien, in ringen
gedroogde oregano
2 blikjes ansjovis in olijfolie, uitgelekt
8 zwarte olijven met pit
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!