(Maaltijd)soep van zoete bataten*

Dit is een recept van abonnee Elca.

Snijd de bataten in blokjes en bak de bataten in de olie lichtbruin. Doe er beetje bij beetje de bouillon bij en laat het gaarkoken. Pureer met de staafmixer. Zet de pan terug op het vuur. Voeg de gehakte peterselie toe en roer de peper en een beetje citroensap erdoor. Voeg ook al roerend de pindakaas en de santen erdoor. Laat even intrekken en wat afkoelen.

Met oud brood soppen of wat cassave chips erbij...echt heerlijk.

Met dit recept kun je volop experimenteren; bijv. gehakt erdoor of restjes groenten...

Ingrediënten

olie
3 zoete bataten
1 l bouillon
verse peterselie
citroensap
1 cm santen (kokosmelk)
zwarte peper
pindakaas

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?